Vjerujemo da su mnogi od vas u vrijeme ove krize sa pandeemijom korona virusa i za vrijeme dok ste bili u izolaciji napunili svoje ostave i frižidere sa raznim namirnicama, kasnije se pokazalo, bez neke velike potrebe. Tako da sada mnogi imaju višak hrane u kući, posebno kada je brašno u pitanju, a proljeće je, a to je pravo vrijeme za sezonsko čišćenje u koje spada i špajz ali i vaš frižider i zamrzivač ako ga imate.

Mnogi već znaju da parizeri, hrenovke, paštete baš i nisu najbolji izbor kada je hrana u pitanju i da mogu da budu veoma loše po ljudsko zdravlje i probavu, a li danas govorimo o jednoj namirnici za koju stručnjaci ukazali da je veoma štetna, a mnogi nisu bili ni svjesni toga, a malo je onih koji tu namirnicu ne koriste i koji je nemaju u frižideru.
Naučnici sa Engleskog sveučilišta su došli do informacije da je Bisfenol A, koji se nalazi u gotovo svim konzerviranim namirnicama, 100% štetan ljude.

Ovo se nalazi u 70% namirnica koje su konzervisane, kao što  su ribe, sosevi od paradajza, a kada ovo dođe u ljudski organizam počinje se ponašati kao estrogen što nikako nije dobro za ljude. Zna dosta često da izazove lošu reakciju unutar ljudskog organizma, pa nekada se sve to zna i iskomplikovati ako se pretjera sa konzumacijom hrane iz konzervi, pa se može oboljeti od dijabetesa, a može doći i do problema oko štitne žlijezde. Ova se supstanca prepoznaje po svojoj kiselosti, a posebno je mnogo ima u paradajz pireu . Ako kojim slučajem niste znali Bisfenol A, je polazni element svake plastike te se koristi i nalazi se u svakoj plastičnoj čaši ili DVD-u.