U poslednjih par dana imali smo jako loše vesti sa svetske muzičke scene, a tada je premiunuo orginalni bubnjar od Elvis Prisli benda, koji je preminuo od posledica korona virusa u 93 godini života. O ovoj informaciji oglasila se i njihova izdavačka kuća iz Memfisa, Grejslend, koja je izjavila da je preminuo i poslednji član velike grupe iz Memfisa, koja je započela sa rokenrolom sada već davnih 60 godina prošloga veka.

Mi nastavljamo i dalje u istom tonu, samo što se tiče naših prostora, i ovde se ipak radi o jednom bubnjaru, i to legendarne grupe Atomsko sklonište. Nikica Duraković, među svojim kolegama poznatiji kao Nik, iznenada je kasno sinoć preminuo u 56 godini života. Vest da je preminuo kasno sinoć su objavili na svojoj Facebook grupi članovi benda “Double Dose Blues”, čiji je on bio član u poslednjih par godina.

“Dragi prijatelji, teška srca vas moramo obavestiti da je naš dragi prijatelj, sa kojim smo bili u jako dobrim oddnosima u poslednjih 20 godina, Nikica Duraković Nik, izennada preminuo. Također, pored njih, oglasili su se i članovi benda Atomsko sklonište, sa kojim je on proveo i svoje najbolje dane u celoj bubnjarskoj karijeri.

“Danas nas je napustio naš dragi Nikica, koji je svirao bubnjeve u Atomskom skloništu sa nama pre tačnno 20 godina”, stoji u objavi koji su momci iz Atomskog Skloništa objavili na svome FB profilu. Poznato je da je on učestvovao u legendarnom snimanju ploče pod nazivom “Za ljubav treba imati dušu”, koja se u bivšoj državi prodala u više milionskom tiražu.

Preporučeno