Umjetnica Ana Đurić Konstrakta ove godine pobedila je na takmičenju “Pesma za Evroviziju ’22” i Srbiju će predstavljati u Torinu, a svoje mišljenje o svemu tome je dao i Saša popović koji je progovorio o Konstraktinom uspjehu Saša je mišljenja da je Konstrakta donijela jedno veliko, novo interesovanje javnosti i medija za ovo takmičenje

Istakao je kako se ove godine podigla velika prašina zbog pobjednice, te je otktžrio kako je gledao prvo polufinale kada je Konstrakta pjevala, te je rekao kako je promijenio kanal kada je počela u pjesmi da spominje kosu Megan Markl. Priznao je da je za prvo polufinale 20 sms glasova posalo za Zorju, dok je u finalu i sam glasao sa Konstraktu jer ga je u međuvremenu bila zvala i Marija Šerifović te mu je rekla kako će Konstrakta biti pobjednik, a onda je otkrio i ovo: ‘‘ Finale je bilo u subotu, u nedjelju smo snimali Zvezde Granda. Jedna od članica žirija je zakasnila, kako se pojavila tako smo svi zapjevali “Umjetnica mora biti tačna”. Ušla je pjesma svima nama u glavu. Ovo je prvi put da šaljemo pjesmu koja ima neku foru. Kako će oni to na finalu da naprave, ja ne znam. Poenta je u tekstu pjesme, nadam se da će Evrovizija dozvoliti da ide prijevod pjesme na engleski jezik”

Otkrio je Saša i neke stvari vezane za samo glasanje, te da je samo iz Srbije bilo stiglo 144 hiljade glasova, te da je on znao da je galsanje masovno kada mu nije stigla bavijest da je njegov glas zabilježen, a on to iz Zvezda Granda zna da se tu radi o mnogo glasova i da sistem ne može sbe to da odradi. Samtra da tu nema laži i namještanja i da Lukas bezveze diže frku oko svega.