Još jednu priču vam donosimo sa jedne od omiljenih destinacija za ljetovanje kada su u pitanju građani Srbije, a riječ je o Hrvatskoj. Srbi već godinama idu na hrvatsko primorje gdje uživaju u toplim ljetnim danima i tu provode svoje godišnje odmore, a pored Hrvatske moramo da kažemo da su tu još Crna Gora, Grčka, a poslednih godina i Turska.

Mi vam danas donosimo ispovijest jedne djevojke koja je otišla na hrvatsko primorje da radi, a onda je odlučila da svoje iskustvo podijeli na društvenim mrežama. Riječ je o Dragici Veličković koja je iz Aranđelovca koja već godinama odlazi u Dubrovnik svakog ljeta kako bi radila, i za sve te godine nikada nije imala bilo kakve probleme. Ona je rekla kako je od strane poslodavaca uvijek poštovana i prihvaćena, čak štaviše ona se sa njima sprijateljila, i rekla je kako je stekla utisak da radi za svoju kuću. Ona je nakon ispovijesti jedne druge žene, koja je svojom ispovijesti napravila haos na društvenim mrežama.

Ispovijest te druge žene koja je iz Srbije, a koje je po njenoj priči bilo veoma loše, a Dragica je odlučila da ispod njene objave da komentar koji je glasio: “Jedina sam Srpkinja ovde, u ovom delu grada, i svi, ali svi iz susedstva su predivni prema meni. Nemam reči i zahvalna sam na tome. Imam ovde i puno kolega, mojih prijatelja, turističkih radnika, sa kojima sam u stalnom kontaktu više od deset godina. Možemo svi lepo raditi i živeti”.

Njen komentar uočili su novinari “Dubrovačkog vjesnika”, pa su odlučili da je kontaktiraju, a tom prilikom ona je njima rekla: “Eto, od jednog običnog, iskrenog komentara, skoro 700 ljudi je ostavilo neki znak da se slažu sa mnom i zahvaljujem im se. Svima želim dobro zdravlje i uspeh u poslu. Dubrovnik se lako zavoli, ali mora se i poštovati, on traje i ostaje tu i posle nas”. Ostatak teksta pročitajte ovde.