Kada malo bolje pogledate portale ovih dana, lako vam je zaključiti da je vrijeme i više nego varljivo iako je ljeto zvanično nastalo, a svjedoci smo da nakon velikih ljetnih vrućina, u samo pet minuta slijedi prolom oblaka koji bude praćen jako velikim nevremenom, koje nanese veliku materijalnu štetu. U nastavku upravo se bavimo vremenskom prognozom za Srbiju.

A za danas i za sutra za ovu državu izdat je žuti i narandžasti alarm, koji je u toku u nekim dijelovima Srbije, dok se za ostale očekuje da će stići već u poslijepodnevnim satima. Danas je u jutarnjim satima područje Lazarevca pogodilo jako nevrijeme, koje je bilo toliko jako da je trgalo i drveće, dok je poljoprivrednim radnicima skoro pa uništilo sve usjeve i njihov trud i rad propao je u vodu, te je nanesena ogromna materijalna šteta. Inače je u Mladenovcu bilo najgore, a u jednom trenutku grom je pogodio i jednu porodičnu kuću, nakon čega je došlo i do požara. Na Fejsbuk stranici 192, i sami možete da vidite kako je sve to izgledalo u selu Tabane koje se nalazi u Jagodini, dok je skoro isto bilo i u okolini Lazarevca.

Tako je iz RHMZ saopšteno sljedeće::”Oblačna zona koja će rano ujutro na severu i zapadu Srbije uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajno jak vetar, tokom jutra i prepodneva će se premeštati ka centralnim, istočnim i južnim krajevima”, a odnosilo se na cijelu Srbiju.

Preporučeno