90 godine prošlog vijeka bile su itekako teške za cijeli balkan. Vođeni su ratovi, bile su sankcije, mnogo krvi je poteklo ovim nesretnim balkanom, a najviše su ispaštali obični ljudi koji su slušajući svoje nacionalne lidere tih godina bukvalno zavijeni u crno. Imamo dosta osoba sa javne scene koje su krenule sa svojim karijerama tih 90 ih godina, ali je jako puno njih jednostavno nestalo sa scene. 

Jedna od njih je i Jelena Karleuša, kkoja je samo sa 17 godina 1995 godine, objavila svoj debitantski album koji se zvao “Ogledalce”. Taj album je napravio veliki bum, ali nije sve tako bilo bajno i sjajno po nju, jer da nije bilo pomoći drugih ljudi, prije svih Dragane Mirković koja je investirala u nju i njen talenat, nikada se taj album ne bi izdao, a Jelena se nikad ne bi proslavila. 

Jelena Karleuša je uvijek pominjala svoju majku Divnu koja je bila muzički potkovana. Radila je na Radio Beogradu, i prepoznala je veliki talenat kod svoje kćerke, tako da je i zadnji dinar uložila baš u nju. Vjerovali ili ne, zbog jako velike krize njena majka je tih dana imala platu od 2 marke, dok je njen cijeli album sa svim pratećim stvarima koštao oko 25.000 maraka. 

Međutim, njena poznanstva sa svijetom šou biznisa joj je pomoglo da se proslavi, jer je Divna bila u jako dobrim odnosima sa Draganom Mirković koja ej odmah iskeširala taj novac, jer je vjerovala da će se Jelena Karleuša probiti među zvijezde, i nije pogriješila u svojoj procjeni. Šta vi mislite o svemu ovome?

Preporučeno