Jelena Tomašević je supruga našeg proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića, već se duže se bori sa lupusom. Ona je primijetila mjesec ana nakon četvrtog porođaja da joj otiče jedan prst pa je sutradan drugi počeo, pa su se obratili ljekarima koji su uradili sve potrebne analize i otkrili su da ima lupus. Tada je ona prvi put saznala da postoji oboljenje pod tim imenom, ispričala je Jelena i dodala da se sve to dešavalo dok su još živjeli u Španiji. Zatim malo je Dejan potpisao ugovor u Grčkoj, preselili su se Atinu i tu je zatražila drugo mišljenje. Na veliku žalost dijagnoza je bila potvrđena rekla je ona u velikoj ispovijesti za Ordinaciju.

Doktor je objasnio da bez obzira na to što ima 36 godina njeno tijelo je staro 75 , a na njegovu štetu su otkrili da je uz lupus dobila i jednu prateću bolest koja se zove reumatoidni artirisi, rekla je ona i dodaje da je zatim uslijedio dolazak u Beograd i liječenje. O tom periodu i neočekivanoj Jeleninoj dijagnozu proslavljeni košarkkaš kaže da je bio jako stresan, preseljenja, rođenja sina Matije, ali ona je sve uvijek stoički podnosila.

Jelena ako je imala neke zdravstvene probleme nikada se nije žalila. Uvijek je on bio u centru pažnje pa je po prvi put ona nije mogla da preuzme obaveze, jer ima temperaturu, što se dešavalo prvih šest mjeseci. Njen najveći kvalitet je što i pored svih tih problema, nije dozvoljavala da mi to na neki način osjetimo. Poslije smo saznali da se trudila da se osami kad joj je baš teško, da ode i isplače se, pozove sestre i podijeli tu muku, ali se trudila da mi to u kući ne primijetimo – kaže Tomašević.

Zatim je Jelena navela kakvi su to simptomi bolesti i zašto je toliko teška da osoba nije u stanju da obavlja uobičajene poslove. Jelena je rekla da je prvo počela temperatura koju su pratili otoci, na primjer otekne joj dio ruke, bude užasno zategnuto, zacrveni se ne može ruka da se pomjera ni u jednom pravcu. Poslije 5-7 dana otok spasne, koža se vrati u poravnanje da može nešto da uradi.

Preporučeno