Mi i danas malo govorimo o morskim destinacijama, koje su tema broj 1 ovih dana, jer leto je svakako tu, pa je i logično da se razmišlja o odlasku na morske destinacije. Već uveliko se biraju destinacije za odlazak na ore, a cene su više nego skočile u poslednjih mesec dana, jer se jako dobro zna da je prošle sezone bio finansijski kolaps po pitanju sezone, tako d se ove sve mora nadoknaditi. 

Primera radi za 7 dana u hotelu u Hrvatskoj, sada komotno možete otići ili u Grčku ili Tursku i to isto hotelski smeštaaj, plus prevoz imate avionom. Međutim, ono što generalno brine sve u turiste ove sezone, jeste sve češća pojava ajkula u Neumu, ali i nekim mestima u Hrvatskoj. Oni su se navikli da dolaze za velikim brodovima kupeći ostatke hrane. 

Idu sa njima skroz do pristaništa, tako da se jako brzo nađu u plićacima, i onda nastane velika panika kod samih kupača, koji prekriže ta mesta za letovanja, i to je svakako velika anti reklamaa za jedno turističko mesto koje živi svakako živi od turizma. Međutim, puno viš napda ajkula i pojava samih njih je zabeležen u drugim morima i vežim okeanima, što svakodnevno možemo da vidimo na internet portalima i društvenim mrežama. 

Mi vam danas donosimo jedan snimak koji se desio na Floridi, kada je jedan plivač se odmarao na leđima, a dron ga je snimao svo vreme, a on u tom trenutku nije bio ni svesan da ispod njega pliva ajkula čekićarka. Pogledajte i sami…

Preporučeno