Prema pisanju medija u Srbiji Uroš Pašajlić 38 godina, nakon kračeg bekstva uhapšen u popodnevnim satima. Bio je u bekstvu od petka kada ga je partnerka 47 godina prijavila za nasilje nad njom i otkrila da on svoju ćerku 8 godinama, godinama drži zarobljenu u stanu. Kako bi stvar bila još gora Uroš je sve vreme dok mu je ćerkica bila zatočena i gladna, na društvenim mrežama svakodnevno objavljivao svoje snimke i slike. Slike koje je objavljivao je uglavnom sam ali jako često je slikao svoj auto crveni “krajsler” koji je ostavio na parkingu pre nego što je pobegao.

Ali, klipovi koje je objavljivao na jutjubu su malo drugačiji: ” Na većini klipova su snimci sa motivima iz igrica, ali imaju i dva potpuno jeziva, jedan gdje snima napuštenu kuću u ruševinama dok horor muzika ide u pozadini – kaže izvor blizak cijelom slučaju. Ipak, najjeziviji klip je onaj u kojem se Uroš snima u kadi, istoj onoj kadi u kojoj je njegova kćerkica nađena jedva živa:” Na tom snimku vidi se samo on kako leži i ispušta vodu iz kade u kojoj je kasnije u zarobljeništvu držao sopstveno dijete!” Zatim prema nekim od saznanja medija, devojčica je iz stana iznesena u jako teškom stanju nakon što su dve policajke provalile u stan koji se nalazi u Mirjevu:

“Čuli smo policiju i hitnu pomoć i vidio sam malog dječaka u ružičastoj jakni kako ga nosi policajka. Nikad prije nisam vidio ovo nesretno dijete. Činilo mi se da je dijete malo i neuhranjeno” ispričala je jedna komšinica iz susedne zgrade. Također, prema nekim od prvih informacija, devojčica je gotovo od rođenja bila u Domu za nezbrinutu decu, jer su joj oba roditelja ovisnici, ali kada je imala četiri godine vraćena je ocu jer je smatrano kako je on podoban za brigu o njoj. 

Preporučeno