Goran Bogdan je vrlo tražen i omiljen hrvatski glumac koji je tumačio brojne likove u televizijskim emisijama i filmovima snimljenim na tom području. Rođen 1980. godine u gradu Širokom Brijegu, Bosna i Hercegovina, Goran je već duže vrijeme nastanjen u gradu Zagrebu.

Uprkos onome što mnogi vjeruju, gluma nije bila njegova početna težnja u karijeri. Prije upisa na glumačku akademiju, studirao je promet i ekonomiju na renomiranoj zagrebačkoj instituciji. Međutim, nakon sedam godina predanog usavršavanja, uspješno je završio akademiju i debitovao u popularnoj televizijskoj seriji Zabranjena ljubav. Ovdje je vješto dočarao lik advokata Čuljka, očaravši publiku svojim izuzetnim glumačkim sposobnostima.

Goranova romantična povijest uključuje veze s hrvatskom pjevačicom Lanom Klingor i kasnije Antonelom Franković. Međutim, u produkciji emisije Senke nad Balkanom ukrstio se sa srpskom glumicom Jovanom Stojiljković i od tada su njih dvoje par. Uprkos tome, svoju vezu su skrivali sve do 2019. godine kada su se konačno prvi put pojavili u javnosti kao par na filmskom festivalu u Sarajevu.

Goranova karijera napreduje, a njegova uloga Daleka u Netflix filmu postigla je ogroman uspjeh. Kada ne radi, uživa provoditi vrijeme na svom imanju u Istri, čitajući, slušajući muziku i gledajući filmove. Njegov najnoviji projekat je serija pod nazivom Područje bez signala, u kojoj glumi zajedno sa svojom djevojkom. Jovana je pohvalila Goranov golem glumački talenat i voli da radi sa njim. Nedavno je Goran na Instagramu podelio fotografiju na kojoj je pokazao kako je izgubio na težini i novu frizuru i bradu. Koje je vaše mišljlenje o ovome članku? Pišite nam u komentar.

Preporučeno