Novak Đoković je naš najbolji teniser, jedan je od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, pa shodno tome da je na javnoj ličnosti, navikli smo na to da na vrlo često bude tema kako domaćih tako i svetskih medija. On je već nekoliko godina u braku sa Jelenom sa kojom je dobio sina Stefanu i kćer Taru, a ona je inače i njegova najveća podrška, kako u životu, tako isto iu karijeri, zanimljivo je da su mišljenja o njoj u javnosti podijeljena.

 

 

Naime u medijima je česta tema i Novakovo porijeklo , i kruže razne priče o njemu, iako se on uvik izjašjavao kao Srbin, a vrlo često čitamo o tome da je njegova majka Hrvatica , i stalna tema je njeno porijeklo. Naime njen otac je u jednom razgovoru sa novinarima otkrio neke detalje koji nisu bili poznati javnosti , a njegovo ime je Zdenko Žagar , i o živi u Beogradu.

 

 

Istakao je da nije baš u kontaktu sa svojom kćerkom i njenom porodicom, te da Đokovići ne vole kada on daje izjave za javnost. On i njgova prva supruga Dijanina majka su orijeklom iz Hrvatske iz Vinkovaca a u Beograd su došli na službu kao ofiiri. Dobili u dvije kćerke Dijanu i Sandru , a on je nakon prekomande dolazio kući samo vikendom , i došloje do razvoda pa se on kako kaže malo distancirao od njih. Dijana je uvijek njega krivila za razvod i to mu nikada nije oprostila i nije bio uključen u njeno odrastanje . Zdenku ne smeta što se njegov unuk izražava kao srbin jer smatra da bi mu isto bilo da se izražavao kao hrvat .

 

 

Preporučeno