U nastavku današnjeg članka idemo malo sa zanimljivostima i stvarima koje su usko povezane sa sujevjerjem. Da li ste i vi sujevjerni? Šta radite kada vidite da vam je crna mačka prešla preko ulice? Da li čekate da neko prije vas pređe preko ulice, ili možda pljunete tri puta, pa tek onda pređete preko ceste? Balkan je itekako plodno tlo za stvari koje su povezane sa starim narodnim vjerovanjima. 

Danas pričamo o novčanicama koje nađete na ulici. Da li vam se to ikada desilo? Da li ste ikada pronašli neku novčanicu ili papirnu krupniju novčanicu? Dosta osoba će proći pored novčanice, jer mu je neugodno da ih neko primejti, međutim, imamo opet osoba koje će bez imalo ustručavanja da se sagnu i da uzmu novčanicu. 

Međutim, da li ste znali da pronađeni novčić na cesti ipak po nekom starom narodnom vjerovanju ipak ima neko skriveno značenje? Međutim, za razliku od metalnih novčića, jako je rijeđe da se pronađu papirne novčanice, jer sitniš puno lakše ispadne iz džepa ili torbe, slažete li se sa nama? Tako se po narodnom vjerovanju vjeruje da ako pokupite novčić sa ulice, da će vam on donijeti jako puno para u narednim danima. 

Sa druge strane kinezi tako vjeruju da ako pronnađete ili uzmete novčić sa ceste on će vam donijeti jako puno sreće u životu. Opet u Indiji, ako nađete novčić na ulici, to povezuju sa spiritualnim, i vjeruju da osobe sa drugog svijeta pokušavaju da komuniciraju sa vama. Da li ste vi nekada našli novčić na ulici?

Preporučeno