Idemo se malo danas pozabaviti sa najvećim problemom koji postoji kod svakog čovjeka, a to je svakako nedostatak financija. To se svakako najbolje osjeti u današnje vrijeme kada je pandemija korona virusa udarila na sve moguće segmente društva. Ljudi ostaju bez posla, plate su sve manje, a narodne kuhinje rade punom parom. Onda vam je svakako sve jasno. 

Danas vam dnosimo jedan mali trik koji je zaludio cijele društvene mreže, a tiče se 100 koverti. Pitate se sigurno kako ćete da uštedite 5.000 eura i kako vam uopšte koverte mogu pomoći da uštedite bilo kakav novac? Na svakoj koverti napišite brojeve od 1 do 100, na kraju sedmice uzmite jednu kovertu i koji broj bude napisan na njoj, toliko eura moraate odvojiti na stranu. 

Sada se pitate šta ako izvučete broj 98? Odakle mi 98 eura, onda ništa, saberite 9 i 8 i na stranu ostavite 17 eura, toliko valjda možete odvojiti, zar ne? Dejv Remzi je osmislio ovu jako korisnu igru, a tjera čovjeka da ne troši pare na gluposti i da štedi. On je mišljenja kako se za jako kratko vrijeme mogu uštediti jako lijepi novčani iznosi. 

Sjedite također kod kuće i probajte shvatiti šta je to što biste mogli prodati iz kuće a da vam skuplja prašinu, to jeste da vam ne treba nikako. On se tako nada da ćete na kraju igre imati oko 5.050 ušteđenih eura, ili ako napišete koverte od 1 do 50, onda ćete imati oko 1275 eura u šteku. Šta mislite o ovoj igri?

Preporučeno