Spomen Milje Vujanović kod mnogih pojedinaca koji su proživjeli devedesete budi turobna sjećanja. U to vrijeme slovila je za jednog od istaknutih astrologa u južnoj regiji. Osnovavši prvi astrološki centar na Balkanu, ovladala je vještinom nebeske magije. Međutim, njezina životna priča nalikuje akcijskom filmskom scenariju. Posjedujući nezemaljsku ljepotu, pred njom su se materijalizirale brojne prilike, ali tragično, to će na kraju dovesti do njezine smrti. Milja Vujanović posjedovala je iznimnu razinu obrazovanja i talenta, što je prirodno privuklo pažnju brojnih udvarača. Zanimljivo, završila je i Akademiju dramske umjetnosti i Akademiju novinarstva.

Njezino glumačko umijeće prikazano je u raznim filmovima, među kojima su “Snijeg na usnama”, “Majka, sin, unuk, unuka”, “Rani radovi”, “Bube u Glavi”, “Bablje leto”, “Neretva”, “Most” i “Nokaut”. Naime, Milja je bila druga glumica, nakon Eve Ras, koja se skinula na ekranu. Poznata je izjava da izgleda privlačnije neodjevena nego obučena. Postala je predmetom silne fascinacije brojnih muškaraca, ne samo na lokalnoj, već i na svjetskoj razini. Na popisu pojedinaca koji su bili zaljubljeni u nju nalaze se Arsen Dedić, Vuk Vuča, pa čak i Robert De Niro. Naime, Arsen Dedić ju je smatrao jednom od svojih najvećih ljubavi.

Išao je toliko daleko da je spomenuo kako su ostali u kontaktu do kraja njegova života, a ona mu je neprestano slala kopije svojih knjiga i filmova. Služila je kao njegova najveća muza. Mnoge ugledne ličnosti, poput Arsena Dedića, osvojile su njezinim šarmom, kako je izjavila njezina kći Maša. Zapanjujuće, uspjela je predvidjeti svoju tragičnu sudbinu. Upravo je tijekom susreta s Obradom Zejakom u svom astrološkom centru osjetila auru tame i osebujnosti koja je izbijala iz njega. Povjerila se svojim prijateljima, izrazivši zabrinutost da se čini da gaji zle namjere prema njoj. Taj prvi dojam na kraju se pokazao točnim, ispričala je Maša Vujanović, Milina kći. Potom su Milja i Obrad započeli vezu koja je kulminirala tragedijom kada ju je on smrtno ustrijelio nakon svađe 2000. godine.

Nakon incidenta odmah se predao pod optužbom za pokušaj ubojstva. Dao je jezivu izjavu: “Sad će Obrad upucati Milju!” Bila je to neobična situacija, jer je sam sebe nazvao u trećem licu, ograđujući se od vlastitih postupaka. Bez oklijevanja je krenuo pucati u Milju i hladnokrvno priznao mom bratu “Ubio sam ti majku”. Bezosjećajno je ugasio cigaretu u blizini moje ozlijeđene majke koja je ležala na podu prije nego što je otišao u policijsku postaju da se preda. Dolazak hitne pomoći bio je brz, iako bez nosila, što je bio nesaglediv propust s obzirom na težinu njezine ozljede kralježnice. Maša izražava nevjericu i ogorčenje što za takav nemar nitko nikada nije odgovarao. Da stvar bude gora, liječnici su je odlučili odustati od operacije, smatrajući da je malo vjerojatno da će preživjeti. Zbog toga je do kraja života bila prikovana za invalidska kolica, a preminula je 4. lipnja 2005. u Beogradu. Nekoliko godina kasnije smrt je dočekao i Obrad Zejak.

Preporučeno