I danas se malo dotičemo rijaliti programa koji su uzeli maha apsolutno na svim balkanskim prostorima. Već posljednjih 20 godina danonoćno na našim TV kanalima možemo konstantno da pratimo razne rijaliti programe, koji se samo smjenjuju na Balkanskim TV kanalima. Ono što je najzanimljivije oni su itekako gledani, i imaju jako veliku prolaznost, nekada čak više i od centralnog dnevnika. 

U  zadnje 2 decenije mnogo je osoba prošlo kroz rijaliti programe, ouno je tu anonimusa bilo koji su stekli balkansku slavu poput jedne DNK Divne, koja je postala zaštitno lice Zadruge. Cijeli Balkan je zavolio običnu ženu, koja nije ničim plijenila pažnju sem svoje dobrote i iskrenosti koju je imala sa sobom. Pored nje, sa druge strane imali smo i one manje simpatične, poput starleta, koje nisu bile nimalo dobar uzor djeci koja se poistovjećivala sa njima. 

Na tim rijalitijima uvijek se moglo vidjeti sve i svašta, scene nasilja, seksa, a kriminalci i sitne duše postali su itekako poznati i uzor tinejdžerima, koji bi danas htjeli da budu Kristijan Golubović ili Miljana Kulić. Jak ose malo ovdje može naučiti, ali to je naša svakodnevnica, ljudi jednostavno vole kič i trač. Parovi su također gledani, a jedan od učesnika koji je ostavio jako veliki trag jeste i Zmaj od Šipova, seljak izBosne koji sve uzima na galamu i divlje ponašanje. 

Ako vam kažemo da mu je glavno zanimanje hodanje po koridama sa svojim bikovima, onda vam je sve kristalno jasno. Sada se uslikao sa Atinom Ferari i rekao da se oženio. Vjerujete li mu vi?

Preporučeno