U nastavku današnjeg članka ćemo da govorimo o segmentu zdravlja, koje je u današnje vrijeme i više nego bitno za svaku osobu. Mnogo je pacijenata koji dođu kod doktora u kasnom stadiju neke bolesti, a na vrijeme jednostavno nisu osluškivali šta im organizam poručuje, pa tako mi danas govorimo stolici, koja je itekako bitna za svaku osobu, a malo je onih koji obrate pažnju na to kakva im je stolica zapravo.

Koliko puta moramo da kažemo kako je naše tijelo programirano da nam za svaku promjenu u njemu pošalje određen signal. Ne postoji bolest na ovom svijetu koja vam se pojavi, a da prije vaše tijelo nije davalo vama neke upozoravajuće signale. Morate da slušate šta vam vaše tijelo govori i morate biti pažljivi s njim, u suprutonom vas to može skupo koštati zdravlja.

Naime, ukoliko vidite da se u vašoj stolici nalaze tragovi krvi, nemojte da se vadite na hemoroide, što može da bude i ne mora. Najpravilniji postupak je da odete na pregled kod doktora i da vam on da dijagnozu. Ukoliko imate dijareju, morate je na vrijeme zaustaviti, da ne traje duže od 2 dana, jer to nije zdravo nikako za debelo crijevo. Moramo da kažemo da ona proizilazi iz dehidracije ili začina, neke hrane koje vaše tijelo do tada nije jelo i varilo, ili mu ovog puta nije odgovorala, pa je došlo do određene reakcije i čišćenja.