Novak Đoković je najbolji teniser svijeta i proslavljena legenda u Srbiji . Ostvario je nevjerovatnu karijeru ,tokom koje je zaradio velike količine novca . Novak Đoković je poznat kao veoma skromna ličnost i zaista je čovjek velikog srca . On i njegov brat su napustili Srbiju kao veoma mlade ličnosti i radili su sve i svašta u životu kakobi omogućili sebi život kojim žive danas.

 

 

Đokićeva rezidencija smještena je u selu Pavlovci u blizini Rume, odiše luksuzom i na prvi pogled ostavlja bez daha . Novak je želio vikendicu koja je okružena prirodom , i to je i dobio . Želio je mjesto u kojm će moći sa svojom porodicom da se osmara , te da tu boravi kada se zasiti urbanog života i gradske buke. Njegova supruga Jelena se ne voli pojavljivati u javnosti , pa joj je posebno bilo bitno da su dalje od radoznalih očiju. Jedan beogradski list je bio znatiželjan da otkrije o kakvoj luksuznoj vili se svojevremeno pričalo , pa su tak posjetili Pavlovce i fotografiali Novakovu rezidenciju.

 

 

Nekretnina koju teniser posjeduje je zaista nevjerovatno lijepa .Posjeduje kamenu pećinu , bazen i vodopad . Okružena je prirodom i zelenilom , prava oaza mira , koja sigurno mnogo znači porodici Đoković . Navodno plac zauzima nekoliko hektara zemlje sa prilazom na jezero . Nema bližeg komšiluka i kvadrature njegove vile se procjenjuju na oko 1.300 kvadratnih metara. Novak je želio da ima nešto što rijetko ko u Srbiji ima . Pored bazena koji je izgrađen u dvorištu , Novak je nadogradio vodopad , i pećinu . To je bila zajednička želja njega i Jelene . Sve je napravljeno od prirodnog kamena koji je donesen sa posebnog mjesta .

 

 

Preporučeno