U subotu uveče, porodica iz Lazarevca morala je da se suoči sa tragičnom sudbinom jer je izgubila još jednog mladog člana porodice, čiji je život naglo prekinut. Tragično, 12-godišnja djevojčica je okončala život objeseći se u kupatilu porodičnog doma. Otac ju je otkrio i brzo kontaktirao hitnu pomoć u nadi da će je spasiti, ali uprkos njihovim naporima, konačno je utvrđeno da je sebi oduzela život. Ovu poražavajuću vijest prenijeli su nadležnima, koji su potvrdili da je mlada djevojka izvršila samoubistvo.

Uprkos najboljim naporima stručnjaka hitne medicinske pomoći koji su pokušali da ožive osobu kroz postupke reanimacije, oni nažalost nisu uspjeli u svojim naporima i bili su prisiljeni proglasiti osobu umrlom. Komšije porodice koja je trenutno nesrećna su u nedoumici zašto je uopšte do svega došlo. Ne mogu da shvate kako je djevojčica, koja je odgajana u naizgled normalnoj porodici, mogla odjednom postati obeshrabrena. Komšije pričaju da je djevojčica uvijek djelovala dobro raspoložena i da je odisala vedrim držanjem.

Vijest koju smo sinoć primili ostavila je da se svi osjećamo krajnje uznemireno. Dotični je postao poznato lice u našim svakodnevnim životima, često je prolazio pored mog radnog mjesta i dočekivao me sa osmijehom. Slično tome, moj komšija je uvijek smatrao da je njegova pratilja simpatična zbog njenog veselog ponašanja. Ova porodica je nevjerovatno ljubazna, a ja imam blizak odnos sa majkom koja radi u lokalu iznad mene. Međutim, trenutno doživljavaju veliku nevolju zbog šokantne situacije. Uprkos činjenici da kćerka nije pokazivala nikakve simptome depresije ili maltretiranja u školi, nešto očito nije u redu.

Komšije djevojke nisu sigurne u vezi događaja koji su doveli do njenog nestanka. Teško im je povjerovati da bi ona podlegla pritisku društvenih mreža ili pritisku vršnjaka. Mlada dama je odgajala u domaćinstvu od četiri osobe, koje su zbog svoje ljubazne naravi bile cijenjene u zajednici. Sumnjam u tvrdnju da je bila maltretirana u školi jer bi najvjerovatnije o tome obavijestila roditelje. Međutim, čini se da njeni roditelji nisu svjesni njenih borbi, o čemu svjedoči njihovo trenutno stanje šoka i devastacije. Bila je poznata kao ljubazna i brižna osoba, koja je uvijek pazila na svog mlađeg brata. Njihova komšinica je izrazila nevjericu zbog nepoznavanja vlastite djece u svjetlu nedavnih događaja.

 

Preporučeno