Marijana Lamber, konobarica podrijetlom iz Pennsylvanije, stigla je na posao ne sluteći da će joj taj dan još godinama ostati urezan u sjećanje. Dok je uredno obavljala svoje obveze u kafiću “Alfredo pica”, primila je narudžbu od gazde koja je tražila hamburger, krumpiriće i piće. Račun za obrok iznosio je ukupno 13,50 eura, što je mušterija platila u gotovini, a zatim ostavila napojnicu kreditnom karticom. Ono što se zatim dogodilo nije bilo ništa drugo do izvanredno. Marijana je bila zaprepaštena kada je primijetila da je pokrovitelj ostavio 3000 eura napojnice, a za sobom je ostavio poruku “Napojnice za Isusa”. Shrvana emocijama, Marijana je bila ganuta do suza i slavila se na način na koji do sada nije.

Njezina šefica Zekeri Jacobson jednako je bila dirnuta ljubaznom gestom, a priča se brzo proširila po cijelom kraju. Dok su mnogi veliku velikodušnost kupaca pripisivali ambijentu renomiranog restorana “Pizza by Alfredo”, koji je proslavio popularni sitcom “Ured”, razlog napojnice ostaje misterij. Marijanina sreća krenula je naopako kada je dan nakon što je primila napojnicu od 3000 eura novac skinut s njezinog privatnog računa zbog pogreške kupca. Pokrovitelj se karticom vjerske udruge poznate po dobrovoljnim prilozima ispričao voditelju restorana zbog pogreške.

Marijana je, na žalost, ostala bez ičega i nije dobila nikakvu naknadu za obilne priloge koje je poslužila. Kupac je odbio ispraviti situaciju, zbog čega je Zakeri Jacobson pokrenuo pravni postupak protiv njega u Marijanino ime. Prema Jacobsonovim riječima, Marijana s pravom ima pravo na iznos koji joj je isplaćen, a zatim je podigla. Jacobson smatra da, ako netko pogriješi, treba preuzeti odgovornost do kraja. Stoga su odlučili tužiti gospodina Erika Smita za nanošenje Marijaninih duševnih boli. Nakon što je ostavio velikodušnu napojnicu, Erik Smit odlučio je ne objavljivati ​​svoju gestu.

Međutim, nakon što ga je restoran tužio, Smit je prekinuo svaku komunikaciju i čak promijenio broj telefona. Unatoč njegovoj anonimnosti, korisnici društvenih mreža velikom su većinom izrazili uvjerenje da bi Smit trebao imati hrabrosti, posebice kao predstavnik svoje vjerske zajednice, platiti iznos od 3000 eura o kojem se radi.

Preporučeno