Čini se da se saga oko izlaska princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle iz kraljevske porodice polako bliži kraju i da se polako ustanovljavaju svi potezi koji se moraju napraviti na tom planu, pa je tako i kraljica Elizabetha ovih dana imala razgovor u četiri oka sa svojim unukom Harryjem, koji je trajao više od 4 sata. Kraljica je Harryja pozvala na ručak u nedjelju da bi konačno razriješili sva pitanja i nedoumice u vezi njegovog  i Meghaninom odvajanju od kraljevske porodice.

Izvor blizak kraljevskoj porodici je otkrio kako je kraljica imala dosta toga da kaže svome unuku, te su oboje imali priliku da kažu sve ono što im je na srcu, a u nedjelju su u opuštenoj atmosferi imali priliku da po prvi puta posvete ppažnju jedno drugome. Izvor tvrdi da je kraljica veoma uznemirena prinčevom odlukom, kao i njegove žene, a posebno jer bi više voljela da viđa svoga praunuka Archija.

Međutim, prema svemu sudeči, kraljica prihvata odluku koju su Harry i Meghan donijeli, ali je dala Harryju do znanja da će njihov dogovor funkcionirati sve dok ne pokušavaju da unovče svoje titule i svoj kraljevski status. Zbog toga im kraljica više ne dozvoljava da upotrebljavaju uz svoja imena riječi kao što su ”kraljevski” za fondaciju koju su Harry i Meghan osnovali

Osim toga, kraljica je posebno naglasila Harryju d su on i Meghan uvijek dobrodošli nazad u kraljevsku porodicu ukoliko se predomisle i da će ih porodica dočekati širom raširenih ruku. Izvor tvrdi da Harryju nije bilo niti malo lako nakon ovih kraljičinih riječi.