Popularna glumica Mina Lazarević prošla je kroz težak period koji je bio  obilježen emocionalnim preokretima i borbom za sopstveno zdravlje. Tokom svog putovanja, hrabro se borila protiv raka, ali je odlučila taj dio svog života skriti od javnosti. Nažalost, zbog teških bolesti, bila je primorana ukloniti štitnu žlijezdu, što je bio neophodan korak u njenom nastojanju za preživljavanjem.

 

 

Mina je sudjelovala u televizijskom programu “Survivors”, gdje je otvoreno govorila o svojoj kontinuiranoj borbi za rehabilitaciju i podijelila svoje iskustvo. Rekla je: “Nitko nije izuzetan od ranjivosti, svi je posjedujemo. Posebno, ja sam osoba koja je otvorena i ekspresivna, ne potiskujem emocije niti internaliziram stres. Mislim da je važno osloboditi te emocije i podijeliti ih s drugima oko sebe. Postalo mi je jasno da nakon ovog iskustva imam želju komunicirati i povezati se sa okolinom. Važno je obratiti pažnju na poruke koje nam tijelo šalje i ne zanemari ih, jer svakodnevne aktivnosti mogu utjecati na naše opće blagostanje. Vrijeme koje možemo posvetiti samo sebi i trenucima samorefleksije je vrlo malo.”

 

 

U početku nije bila svjesna da nešto nije u redu i da će trebati operaciju. Čak je planirala nastaviti nastupati u predstavama. Međutim, nakon dobivanja rezultata, postalo je jasno da će biti potrebna dodatna operacija jer je izraslina bila zloćudna.
Mina je priznala da je namjerno skrivala činjenicu da je podvrgnuta medicinskom zahvatu. Čak ni djeca oko nje nisu razumjela zašto je bila potištena. Na kraju je odlučila otvoreno se suočiti s njima i objasniti da je zaista bila operirana, ali ih je uvjerila da će sve biti u redu.

 

 

Preporučeno