Svaki dan je veoma varljiv po pitanju situacije sa covid 19. Ljudi su u konstantnom strahu od uvođenja policijskog sata i još rigoroznijih mjera koje su već uvedene u Hrvatskoj zadnjih 15 dana. Podsjećamo, oni su već uveli opciju, da ne rade kafići i restorani, što je ponovo veliki udar na njihovu ekonomiju. Znaju to vrlo dobro i ostale zemlje, i zato još uvijek čekaju na rasplet situacije. 

Ekonomija je ionako poprilično uzdrmana u svim zemljama, i ponovno zatvaranje uslužnih objekata i uvođenje policijskog časa bio bi apsolutni krah za sve stanovnike na Balkanu. Međutim, danas će zasjedati i kriznmi štab u Srbiji koji će naložiti uvođenje mjera za sve one koji dolaze iz inostranstva, da moraju imati 48 sati PCR star test, ili 10 dana potpune izolacije. 

Sve one mjere koje važe za ugostiteljske objekte i kafiće kako i kladionice ,da mogu raditi do 17 sati i onda katanac će i dalje da budu produžene. Doktor Tiodorović je za RTS najavio da ako situacija bude baš opasna u idućih 7 dana, postoji i opcija zatvaranja granica, što bi bilo jedino logično rješenje. 

Njemu se pridružio i epidemiolog Predrag Kon, koji se složio sa njim,i rekao je da opet postoji uvođenje policijskog časa, ali u puno blažoj mjeri nego što je to bio slučaj u mjesecima mart i april. Istaknuto je da je već krenulo reklamiranje za privatne proslave Nove Godine, a to će biti jako teško zaustaviti i kontrolisati. 

Preporučeno