Vjerujemo da nema ko nije do sada čuo za Draganu Mirković, kraljicu narodne dobre pjesme, koja je na estradi prisutna preko 35 godina. “Kroz šljivike i livade”, sve je krenulo sa tom pjesmom, a danas je ona jedna od najkvalitetnijih pjevačica koja je ikada kročila ovim prostorima. Danas ona bukvalno živi na jaslama svoje slave, jer je do sada zaradila para za idućih par pokoljenja. 

Preko 20 godina živi sa svojim suprugom Tonijem u Beču, koji je glavni zastupnik luksuznih automobila za ovaj dio Evrope. Imaju ogromnu vilu, za koju su do sada iskeširali preko 3 miliona eura, i može se reći da žive poput posljednjih kraljeva. Imaju dvoje djece, koje nijedno neće krenuti njihovim životnim pozivima, kćerka Emanuela je krenula putem foto modela, dok je sin se posvetio auto sportu. 

Koliko god Dragana Mirković bila jako sposobna žena, u nekim situacijama pokazuje da je snob od osobe. Prvo je to pokazala kada je otpustila svoga stilistu, jer je ubjeđena da se može sama brinuti o sebi što se tiče stajlinga na sceni, ali je par puta imala modne ispade, kada je pokazala sav svoj silni modni neukus. Međutim, ona tu ništa ne misli da mijenja. 

Nakon toga za vrijeme pandemije, kada je narod bio u očaju, ona se krenula hvaliti po društvenim mrežama sa svojim dvorcem kako je sigurna u njemu, i kako joj korona ništa ne može iza tih velikih zidina? Sada je opet pokazala dozu neukusa, jer se na Instagramu pogvalila sa jelkom od 2 metra, te je rekla da više ne bi mogla da kiti jelku od pola metra koju je kitila kao djevojčica. 

Preporučeno