Danas u nastavku ovog članka ćemo da govorimo o jednoj tabu temi, o kojoj se skoro nikako ne priča u Srbiji. Sve je popularnije kako kod mladih tako i kod starijih osoba da se pridržue nekoj sekti, i da na kraju veruju u neke loše stvari a u nekim situacijama znaju da povrede kako sami sebe, tako i bližnje. Imali samo jako puno samo ubistava u prošloj godini, a kada su se pročitale oproštajne poruke od tih osoba, videlo da su verovali u neke jako loše i crne teme.

Mi danas tako govorimo o Žani Karaklajić koja je sve to osetila na svojoj koži, a naime ona je ušla u pokret koji se zove Nju ejdž i koji postoji i dan danas ali je ona odlučila da izađe iz istoga. Kako je jednom prilikom i sama izjavila, deluje jako primamljivo Ivana, ali kada jednom uđe unutra, onda vam tek tada sledi pravi pakao od života. Također, kako je sama izjavila, u ove sektu se uključila kao jako mlada a imala je jako velikih životnih problema, pa je mislila da tako sa ovim može da reši sve te probleme u životu ali se i više nego prevarila: Otišla sam na inicijaciju, vratila sam se kući, legla na krevet i počinje horor:

Kroz celu moju sobu su milele zmije, osećala sam prisustvo zla, kao da se sav mogući mrak i ad i sve što je loše na kugli zemaljskoj našlo u mojoj sobi. Tera te neki đavo da gledaš to. To sam gledala i shvatila sam da mi nije dobro, da sam na strani tame.

A onda su počele sumanute, brze misli. Dolaze ti neke misli kao da nisu deo tebe. Videla sam sebe kako radim neke jezive stvari, sebe sa nožem, krv, videla sam sebe u tim raznim situacijama. Vrhunac je bio kada sam videla sebe kako spostveno kuče koljem”, ispričala je Žana.

Preporučeno