Konačno je došla sezona kupanja, pa tako skoro svi jedva su dočekali da odu na neko najbliže kupalište, kako bi se osvježili i uživali na suncu i visokim temperaturama. Međutim, mi u nastavku pišemo o nečemu što je jako bitno, i na što bi svi trebali da obrate pažnju, i oni koji su već bili negdje na nekom kupanju, a i oni koji to tek planiraju. Radi se o tome da su stručnjaci upozorili na jednu opasnost.

Mnogo je ljudi, koji misle kako je hlor ustvari štetan, pa tako ukoliko se kupamo u nekoj vodi koja nije hlorisana, onda su velike šanse da “zakačimo”, neke jako opasne bolesti. Ukoliko u ovom periodu na neki način zanemarimo nalete hladnijeg talasa, temperature su jako visoke za ovo doba godine, a i sami meteorolozi su najavili da nas čeka jako toplo ljeto, pa su shodno tome, već mnogi pohrlili da se rashlade u bazenu, ali kako smo već naveli na samom početku, stručnjaci su upozorili na opasnost.

Naime, ukoliko pripadate onoj grupi ljudi koja živi u gradu, bazen je svakako odlično mjesto da se rashladite tokom ljetnjih vrućina, ali CDC upozorava na nekoliko potencijalnih rizika. Osim utapanja koje, nasuprot uvreženom mišljenju, može da se desi u u “plitkim” vodama, rizik predstavljaju i određene supstance koje mogu da se nađu u bazenima, a najčešći “neprijatelj” je bakterija ešerihija koli, i ona je bakterija koja izaziva najviše problema kod djece u dobi od 4 do 14 godina. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno