Dana 25. kolovoza u 76. godini života preminuo je Milan Lane Gutović, koji je iza sebe ostavio opsežan repertoar nezaboravnih uloga. Unatoč slavi, legendarni glumac bio je poznat po svom privatnom životu te ga je držao daleko od očiju javnosti. Dok se u medijima provlačilo da je iz dva braka imao troje djece, gotovo je nepoznato kako izgledaju neki članovi njegove obitelji. Lane je silno želio kloniti se svakodnevne vreve, slave i svjetala reflektora, te je cijenio svaki trenutak samoće u svom utočištu u Sečnju.

Tamo je imao improvizirani kontejner u kojem je volio provoditi slobodno vrijeme, posebno u vrijeme pandemije COVID-19. Iako je uživao u pecanju kao strastveni ribič, više nije smatrao potrebnim odlaziti u divljinu. Kako je jednom rekao: “Nisam se nigdje sakrio, tu sam godinama pecao. Gledajući unazad, pokazalo se da je to područje prilično pogodno za ribolov. Ovaj dio ribnjaka Sveti Nikola nevjerojatno je udaljen, toliko tako da ako bi netko i poželio posjetiti, to ne bi mogao učiniti a da ga postavljeni čuvari ne otkriju.Unatoč neciviliziranosti, glumac je uspio transformirati lokaciju u funkcionalan prostor opskrbivši je električnom i solarnom energijom. “Samo par mojih prijatelja navrati povremeno, jer nisu strastveni ribolovci.

Pružili su mi ruku, a jedan od njih je čak napravio kontejner koji povremeno popravlja kad počne curiti”, izjavio je jednom prilikom glumac. Lanet je poznat po nezaboravnim tumačenjima raznih likova, a njegova je plodna glumačka karijera svjedoče o njegovom talentu.Među njegovim najzapaženijim ostvarenjima je uloga Srećka Šojića u filmskim serijalima “Tesna koža” i “Bijela lađa. Tijekom gostovanja u jednoj emisiji Lane Gutović podijelio je svoj proces stvaranja lika Šojića. Nažalost, Gutović je preminuo 13. kolovoza nakon hospitalizacije sa sumnjom na COVID-19. Daljnji pregled njegovih pluća otkrio je da je vjerojatno razvio post-COVID sindrom, a unatoč tome što je bio priključen na respirator, na kraju je izgubio bitku s bolešću.

Dženaza mu je održana na mezarju Kumodra, gdje su se okupile brojne njegove kolege da mu odaju počast. Samo 10 dana prije smrti, Gutović je poslao poruku Irfanu Mensuru. Sahranjen je u obiteljskoj grobnici jer je za života izrazio želju da ne bude pokopan u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu. Rođen na Umci, predgrađu Beograda, Lane Gutović došao je na svijet 11. kolovoza 1946. Godine 1967. završio je studij na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je jedan od poznatih Bojanovih štićenika, uz kolege Josifa Tatića, Svetlanu Bojković, Ivana Bekjareva, Đurđiju Cvetić i Tanasija Uzunovića. Bojan Stupica primio ih je u stalne članove Jugoslavenskog dramskog pozorišta. Godine 2006. dobio je priznanje za prvaka drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Preporučeno