Kako je se saznalo tokom noći i jutra iz raznih izvora. U zagrebu, na Jarunu se srušila bespilotna letjelica. Prema pisanju tamošnjih medija, navodno je utvrđeno da se na letjelici nalazi petokraka i neki natpisi koji su na ruskoj ćirilici, ali za te informacije ne postoje nikakve službene potvrde, a ne zna se ni o kakvoj se tačno bespilotnoj letjelici radi. Na tu temu je određeni odgovor pokušao da da Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik rubrike The War Zone na portalu The Drive. Rogoway je napisao kako na temelju detaljnog proučavanja dijelova letjelice sa slika i snimki iz Zagreba on smatra da se u glavnom gradu Hrvatske, u Zagrebu srušila sovjetska bespilotna letjelica Tu-141 koja je doletjela iz Ukrajine.

Bila se oglasila i policija , koja je u svome saopštenju navela kako je sinoć, nakon 23 sata
Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha. Policijeke patrole su bile odmah poslate na mjesto dojave, a tu su na zelenoj površini našli krater, dok su u široj zoni pronašli i dva padobrana, koje su također u međuvremenu prijavili uznemireni građani. Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi. Ne postoje informacije o povrijeđenim osobama, a oštećeno je nekoliko vozila koja su bila parkirana u blizini eksplozije

Sve više informacija govori u prilog tome da se se na zagrebačkom Jarunu srušila letjelica. Pojavljuju se neslužbene informacije da je tokom očevida utvrđeno da se na dijelovima letjelice nalazi petokraka i natpisi na ruskoj ćirilici, no za to nema nikakve službene potvrde. Nema ni potvrde da se radi o manjem avionu kako se nagađalo.