Ovog ljeta filmoljubi mogu očekivati ​​premijeru dugo iščekivanog filma “Barbie”. S talentiranom Margo Robbie u glavnoj ulozi, film je dobio izvrsne kritike ne samo za njezinu izvedbu, već i za portret Kena, kojeg glumi Ryan Gosling. Unatoč početnom skepticizmu o njegovoj prikladnosti za ovu nekonvencionalnu ulogu, Gosling je dosljedno dokazivao svoju svestranost u raznim žanrovima. Prije dva desetljeća osvojio je publiku ulogom u romantičnom filmu “Bilježnica”, ulogom koju mnogi smatraju za početak njegove karijere. Ljubitelji fantastičnih filmova dive se njegovoj izvedbi u remakeu “Blade Runnera”, dok ga mlađe generacije pamte po ulozi u “La La Landu”, koja mu je donijela nominaciju za Oscara. Gosling je poznat po tome što gravitira prema izazovnim ulogama, što svjedoči o njegovom karakteru i poteškoćama s kojima se suočavao tijekom odrastanja.

Rođen prije 42 godine u Londonu, Kanada, u pokrajini Ontario, odrastao je u religioznoj mormonskoj obitelji, ali nikada nije u potpunosti prihvatio njihova uvjerenja. Majka mu je radila kao tajnica, a otac je bio zaposlen u tvornici papira, pružajući Goslingu vjerski odgoj. Ryanovi roditelji razveli su se kad je imao samo 13 godina, a on je završio s majkom i sestrom Mandi. Akademski se borio i nije briljirao u školi. Pod utjecajem filma “Rambo” počeo je u školu donositi noževe i bacati ih na drugu djecu. Osim toga, suočavao se s izazovima s čitanjem zbog disleksije, a postojale su sumnje da ima poremećaj pažnje i hiperaktivnost. Nažalost, postao je meta nasilnika i osjećao se nevjerojatno usamljeno, a tek je kasnije stekao prijatelje.

No, posjedovao je nevjerojatan pjevački glas i često je nastupao sa sestrom na vjenčanjima. Na kraju se pridružio glumačkoj ekipi dječjeg show programa “Mickey Mouse Club”. Kasnije se preselio na Floridu, gdje je imao priliku nastupati uz poznate umjetnike kao što su Justin Timberlake, Britney Spears i Christina Aguilera. U to je vrijeme vidio Raquel Welch i shvatio svoju strast prema glumi. Odlučio je prekinuti školovanje, osloboditi se kanadskog naglaska i prihvatiti stil govora Marlona Branda, a sve u potrazi za svojim snom da osvoji Hollywood. Pozornost je privukao ulogom u filmu “Vjernik” koja mu je donijela ne samo financijski uspjeh, već mu je otvorila vrata za veće uloge i pridobila pozornost i naklonost najljepših žena Hollywooda. Prvu značajniju romansu Ryan je imao sa Sandrom Bullock, koja je slučajno bila 16 godina starija od njega. Nakon toga razvio je osjećaje prema glumici Rachel McAdams, svojoj kolegici iz filma “The Notebook”. Kako je Ryanova popularnost rasla, tako je Rachelina karijera počela padati, što je izazvalo napetost u njihovoj vezi. Unatoč njihovom prekidu, Ryan uvijek pohvalno govori o Rachel.

Sljedeće tri godine Ryan se usredotočio isključivo na svoju glumačku karijeru i nije ganjao nikakve romantične veze. No, 2011. godine, tijekom produkcije filma “Grijesi oca”, upoznao je svoju lijepu kolegicu Evu Mendez, sedam godina mlađu od njega. Obožavateljima diljem svijeta slomilo se srce kada su saznali da je njihov voljeni glumac pronašao ljubav. Eva je tajila trudnoću, a 2014. godine dobili su prvu kćer Esmeraldu Amadu. Dvije godine kasnije rodila im se druga kći, Amada Li. Danas su im djeca središte svemira, a Ryan priznaje da je zaljubljen u njih. Iskustvo očinstva opisuje kao nadrealni san. Ryan također pljušti oko Eve, proglašavajući je utjelovljenjem njegove idealne majke. Kako bi svojoj djeci osigurali tipičan odgoj, ovaj je par odlučio odustati od angažiranja dadilje. Postoje nagađanja da su se možda potajno vjenčali, što dokazuje Evina tetovaža na zapešću na kojoj piše “De Gosling”, što sugerira da je uzela muževo prezime. Bez obzira na sve, ova zadovoljna obitelj živi u Los Angelesu, gdje vodi miran život. Jasno je da Rajan ima obećavajuću budućnost u glumačkoj industriji, budući da željno iščekuje još značajnijih uloga.

Preporučeno