Kada je u pitanju Sandi Cenov on je u 80 tim godinama bio jedan od najpopularnijih pop pjevača u Jugoslaviji a njegov veliki hti koji se i dan danas često može da čuje jeste pjesma Malena. Njega nazivaju i vječitim dječakom iz Hrvatske pop scene a u svojoj mladosti je buio jedan od najljepših i najzgodnmijih muškaraca na javnoj sceni zbog kojeg su sve žene kao i djevojke mlađe gubile glavu.

On se pravo zove aleksandar Cenov i rođen je u Rijeci 1968 godine a on je nekoliko godina svirao u raznim bendovima a onda je odliučio da započen solo karijeru kao pjevač i ta odluka se pokazala dobrom. Sendi je imao prilično buran ljubavni život a svoju prvu suprugu Branku Bebić koja je bila izabrana i za Mis Hrvatske on je zaprosio pjesmom Žena budi mi ti koju je premijerno izveo kada je gostovao u jednoj radio emisiji i svi su čuli njegovu prošnju što je bilo jako originalno i simpatično.

Nakon što su se vjenčali oni su se preselili u Pariz ali brak nije dugo potrajao a nakon razvoda Sandi je uplovio u strasnu i burnu vezu sa poznatom srpskom voditeljkom Anom Mihajlovski. Iako je i njihova ljubav završila krahom on je uvijek isticao kako je Ana za njega bila fatalna i kako je ona žena koju je najviše volio u svom životu.

On se ponovno oženio ovaj put sa 12 godina mlađom Ilinom koja mu je rodila dvoje djece ćerku Zaru i sina Mikulu. On se skoro u potpunosti povukao iz javnog života i rijetko ga imamo priliku vidjeti. Sa svojom porodicom živi mirnim životom ali je pjevač aktivan na društvenim mrežama pa na osnovu fotki koje tamo objavljuje vidi se da je pustio bradu ali i da je malo osijedio ali još uvijek izgleda odlično.

Preporučeno