Ljudmila, 36-godišnja Ruskinja, među prijateljima je poznata kao Mila zbog svoje nježne i drage naravi. Na jednom od svojih putovanja u Afriku 2011. godine susrela se s Nedimom, 41-godišnjim Sarajlijom koji nije bio samo naočit sportaš već i oličenje savršenstva u izgledu. Iako je prvotno poznanstvo bilo kratko, ljubav je neočekivano procvjetala i zauvijek promijenila tijek Ljudmiline sudbine. Prelazak u Sarajevo prije desetak godina rezultat je ljubavi prema Nedimu, inače vlasniku i treneru fitness centra. Kruna njihove zajednice je njihova šestogodišnja kćer Aisha. Njihov prvi susret dogodio se u Egiptu prije 12 godina, nakon čega su razmijenili e-poštu.

Kada se Ljudmila vratila kući, dobila je poruku od Nedima, koju je prvo odbacila kao nezainteresiranost. Ipak, nakon šest mjeseci nastavili su komunikaciju, a ljubavne iskre ponovno su planule. U početku su se njihovi razgovori vrtjeli oko posla, života i vjere, a vrijeme su provodili zajedno. Ipak, sudbina je za njih imala drugačiji plan. Ljudmila je u Sarajevo stigla ne planirajući povratak u Rusiju. Bilo je to u travnju 2013. godine kada su u krugu najuže obitelji izrekli sudbonosno “da”. Nedim je, kako napominje Ljudmila, zaprosio na lijep način. Otputovao je sve do sjevernog grada Arhangelska u Rusiji, gdje živi Ljudmilina majka, kako bi je posjetio tijekom praznika. Uprkos magli i haosu koji je izazvala Nova godina, Nedim je svima donio poklone, pa tako i onaj koji ga je najviše brinuo – prsten.

Tijekom tog posjeta zaprosio ju je i ostao nekoliko dana prije povratka u Sarajevo. Ljudmila se, pak, nakon odmora vratila u rodni Rostov na Donu. Ljudmila za “Azru” priča kako je Nedim već pri njihovom susretu impresionirao njenu majku. “Kada sam majci rekla da ću se udati u Bosni, bila je prestravljena. Babić je donijela odluku da će napustiti svoju zemlju i krenuti u novu zemlju, gdje će se udati za osobu druge vjere. No, kad je rodila Pogledom u njega odmah je bila oduševljena. Prvi dan ga je samo promatrala, a drugi dan, kada je trebao otići, zagrlila ga je i poljubila. Babić je prije desetak godina bila na teravih-namazu u džamiji. bila je 27. ramazanska noć, a ona još nije prešla na islam.Unatoč tome žudjela je da doživi atmosferu i ambijent džamije.Babić je namjeravala sjesti u kut i gledati klanjače, ali ju je prijatelj pozvao da sjedne s njom umjesto toga. Prijateljica je uputila Babić da slijedi njezino vodstvo tijekom molitve.

Kada je namaz počeo, Babić je bila ispunjena uzbuđenjem. Njene emocije su je preplavile dok je klanjala prvi put. Tada je shvatila da je to ono što Nakon vremena koje je provela u Sarajevu, počela ga je smatrati svojim domom, budući da je napredovala u gradu. Njeno vladanje jezikom je bez premca, a njena vještina snalaženja u gradu nadmašuje čak i mnoge Sarajlije. Nedim je jednom primijetio njen izvrstan naglasak i govor, primijetivši da njeno rusko porijeklo nije bilo odmah vidljivo. Također je pohvalio njezinu autentičnost i jedinstvene poglede na život i različite teme za razgovor.

Preporučeno