Kako ste i sami mogli da zaključite u nastavku ćemo da se bavimo sa temom koja se iznova i iznova svakog ljeta pokreće od strane “elite” i paradajz turista, pa su upravo zbog toga društvene mreže preplavljene sa komentarima, prepirkama i svađama između paradajz turista i onih koji vrlo često vole da se izraze da “ako nemaju para da na more odu kako treba, da onda u tom slučaju i ne žele da idu”. Tako je mnogo onih koji misle da ako se na ljetovanju ne protroši negdje oko šest prosječnih plata, da to i nije odmor.

Dok sa druge strane imamo one koji idu na more, i na plaži se ne ustručavaju da izvade hljeb, paštetu i paradajz. U nastavku vam donosimo jednu veoma zanimljivu statistiku, a radi se o tome da se recimo Danci uopšte ne uzbuđuju previše kada je ovo u pitanju, pa vjerujemo da bi se itekako začudili kada bi čuli za ovu polemiku koja kod nas vlada svakog ljeta. Jedna Srpkinja odlučila je da svoje utiske nakon nekoliko nedjelja koliko je tamo provela, podijeli sa svima, pa je rekla kako Danci, kada negdje krenu već imaju spreman ranac u kojem se nalazi jedno staro ćebe, plastične čaše, viljuške, kašičice i noževi, pa je tako ona rekla sljedeće:

“Ono što samo dodaju jeste hrana koju spreme kada krenu na vikend ili odmor. Povrće, voće, štiklirano! Voda i obavezno sok na razblaživanje za decu, štiklirano! Pivo, štiklirano! Sendviči, štiklirano! I svi tako, oni jednostavno obožavaju, kao što su naši nekada u staroj Jugoslaviji, da rašire na travi ćebe, izvade sve što su spremili da jedu i da jednostavno uživaju, neopterećeni ko šta radi i kako se ko zabavlja”, rekla je ona. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno