Lepa Brena je svakako jedna od najvećih zvijezda koja se pojavila na cijelom ovom prostoru. Žena čija je karijera duga preko 35 godina, i koja iza sebe ima velike hitove koji će se slušati još godinama i po tome joj nema niko ravan. To je jedina pjevačica sa ovih prostora koja je punila stadione po Bugarskoj i Rumuniji. 

80 ih godina prošlog vijeka se proslavila sa Slatkim Grehom, i sve djevojčice su apsolutno htjele da budu plavuše i da imaju duge noge, svi su htjeli da budu apsolutno Lepa Brena. Kasnije je krenula sa solo karijerom koja je također bila sjajna. Putevi sa Sađom Popovićem su joj se ponovo ukrstili kada su osnovali Grand produkciju, koja je sjajno radila. 

Nakon par godina osnivaju pod istom etiketom i Zvezde Granda sa kojom su zaradili na milione eura. Međutim, prije par mjeseci je trebala da održi veliki solistički koncert u Zagrebu. Tada su se njihovi ratni vojni invalidi pobunili protiv njenog koncerta, zbog njenih altivnosti u 90 im godinama prošlog vijeka. Sva njena publika se nikako ne sjeća perioda 91-95 godina. 

Oni su pronašli video snike kako je Lepa Brena u vojnom odijelu pjevala srpskim vojnicima na hrvatskim ratištima. Istu stvar je radila i u Bosni i Hercegovini, i svakako će joj na svemu tome da jako zamjere. Oni nisu uspjeli ništa napraviti sa ovim protestom, jer je Lepa Brena napunila arenu u Zagrebu.

 

Preporučeno