Dijana i Srđan Đoković nikada nisu krili da su im sinovi Novak, Marko i Đorđe uvek bili na prvom mjestu i da bi sve dali za njihovu sreću. Da bi ih svu trojicu izvali na pravi put i da bi im omogućili školovanje i napretke u karijerama, ovaj bračni par je imao veoma težak put. I Novakovi roditelji su, kao i mnogi drugi, su imali velika odricanja, te su ih mnoge stvari nervirale, a to se itekako odrazilo i na njihovo zdravlje. Nocak je znao da njegov otac Srđan prolazi kroz neke veoma teške trenutke, ali su bolest njegove majke Dijane krili od njega.

Tako je i Dijana ispričala novinara kako je jedne godine kada je bila bolesna te se morala operisati, da je čekala da to uradi kada joj dva starija sina odu od kuće. Bilo je zimsko doba i Novak je bio otišao u Australiju, a Marko u Španiju i tada je Dijana operisana. Novak je svakoga dana zvao, ali mu se stalno javljao Srđan, što nije bio običaj, pa je stalno pitao gdje mu je majka, a ona je iz bolničke postelje pokušavala da napravi glas tako da Novak ne osjeti da se bilo šta loše dešava, a Dijana je dodala kako je na kraju skupila bila snagu, pa kada se Novak vratio, dočekala ga je na nogama

Dijana ne krije da je Novak i dalje zabrinut za njeno zdravstveno stanje. On se svim silama trudi da je zaštiti dok istovremeno i brine u strahu da porodica ne sakrije ponovo nešto od njega. A da je Dijana uvijek bila najsretnija sa svojim momcima dokaz su i ove fotografije sa društvenih mreža koje su nastale u neko bezbrižnije vrijeme, kada im osim ljubavi nije ništa drugo trebalo. Lijepa, mlada i sretna sa svojim sinovima, Dijana Đoković nije ni slutila kakve godine teške borbe će biti pred njom.