Biti roditelj nije lak podvig. Zabrinjavajuće izgleda kao posao sa punim radnim vremenom kada imate decu, a jedan se ne opušta činjenicom da većina dječaka i djevojčica ima tendenciju da se nagnu da rade stvari koje stvarno ne bi trebalo da budu.

Pa ipak, čak i kada pomislimo da su sigurni i zdravi, ponekad opasnost može da se vreba u najnevjerovatnijim mjestima.

Jedna mama sada odlazi na društvene medije da upozori druge roditelje na potencijalne opasnosti da dopuste svojoj djeci da previše vremena provode na zamahu parka. Rebecca Jordan je morala da odvede svog sina u hitnu pomoć sa ozbiljnim povredama, sve zato što prebrzo prelazi.

Prema izvještajima, brzina kojom se dječak ljuljao prisilio je višak krvi na potiljak.

Ne samo da je u njegovim očima rasprsnula krvne sudove, već su ljekari i medicinske sestre mislili da mu je glava bila “crveno obojena”.

Rebeka je odlučila da svoju priču pošalje na Facebook, ističući opasnosti za koje drugi roditelji možda nisu svjesni.

“Samo tako roditelji su svesni šta bi se moglo dogoditi kada se vaše dijete vrti prebrzo za previše vremena na ljuljački s glavom naslonjenom na leđa / dok visi”, rekla je ona.

Na samom postu piše: „Naš sin voli da se okreće, on je malo tražilac uzbuđenja (znate kako dečki mogu biti). Juče se igrao sa grupom druge djece koja su trčala po dvorištu i na opremi za igralište. On je otišao na ljuljačku i rekao drugim klincima da ga okrenu …

Dok se okretao brže i brže glavom unazad, centrifugalna sila / pritisak primorala je krv da pojuri do vrha njegove glave uzrokujući krv do neposrednog bazena / modrica (koja je izgledala kao da mu je glava poprskana sprejom ili spaljena). Osim toga, krvni sudovi u njegovim očima i kapcima za oči puknu od ekstremnog pritiska.

Zaustavili su ga i kad je sišao s ljuljačke, srušio se (moguće da se onesvijestio na nekoliko minuta). Nekoliko djece je došlo sa njim da nam kažu šta se dogodilo i rekao je da ima problema sa disanjem i njegovim “bolom u mozgu”.

Panična Rebeka požurila je sina do hitne pomoći, plašeći se da ima potencijalnu povredu mozga. CT skenovi su otkrili oštećenje slično onome koje je viđeno kod sindroma potresene bebe.