U današnjem članku bavimo se temom koja je uvijek aktuelna, i sa ovim problemom danas se susreće sve veći broj ljudi. Naime, riječ je o prekomjernoj težini, sa kojom se susreću i javne ličnosti, kako kod nas tako isto i u cijelom svijetu. Iako se mnogi odluče na razne dijete, gladuju, narušavaju svoje zdravlje, ali nikako ne vide rezultate na bolje. Naša današnja tema bit će naš poznati muzičar Marko Kon, koji je također imao ovaj problem, pa je tako on u jednom momentu imao 156 kilograma, što je zaista bilo previše, a onda je on uspio da smrša 45 kilograma, pa je otkrio kako je to njemu uspjelo.

“Početak je bio najteži jer nije bilo lako promijeniti životne navike, a nema te neke čudotvorne dijete ili mehanizma, nego je samo bitno koliko kalorija tokom dana unesete. Što je hrana ljepša, to je treba jesti manje. Prvo je bitno da se donese neka odluka, a onda je i bitno da je se držite. Jednostavno nije nikako, ali je bitno da se držite toga i da ne počnete jesti čokoladu od 300 grama. Osim toga je rekao da bi vas samo trebali savjetovati ljudi koji znaju šta rade i da se metabolički proces mora da sredi”, rekao je Kon.

Također rekao je da ne jede slatko, ali ni hljenm i da je to u suštini jedna od glavnih stvari koje treba da izbacite iz ishrane, ukoliko imate problem sa viškom kilograma i planirate ih skinuti. Vaša mišljenja o ovome? Pišite nam u komentarima ispod.

Preporučeno