Poslednjih nekoliko dana opet je aktuelna tema oko nastradalog Mateja Periše, koji je nestao prije pet mjeseci, a čije beživotno tijelo pronađeno prije mjesec dana. Podsjećanja radi Matej je nestao u noći sa 30. na 31.decembar i njemu se tada gubi svaki trag. Intenzivna potraga policije nije urodila plodom, sve dok 18. maja njegovo tijelo nisu uočili ribari u Dunavu kod Ade Huje.

Naime prije nekoliko dana završena je konačno obdukcija i gotova je i toksikološka analiza koja je bila naređena da se uradi, a koja je na kraju pokazala kako je Matej te kobne noći koristio kokain i amfetamin, kao i alkohol. Isto tako utvrđeno je i to da njegova smrt nije nastala nasilnim putem, i da je sve bio nesretan slučaj. Svi su se mjesecima pitali zbog čega je Matej te noći skočio u ledenu Savu, a sada su stručnjaci otkrili da je koktel amfetamina i pića kod njega izazvao osjećaj kao da “ključa”, pa je zbog toga on htio da se rashladi u rijeci, za koju je mislio da je more na kojem je on proveo cijeli svoj život.

Tako je iskusni toksikolog, Radije Kovačević za domaće medije rekao da je njemu od samog početka bilo jasno kako je on to rekao da je Matej sebe nekom drogom “zapalio”, pa je on tako rekao sljedeće: “Već na osnovu snimaka koje su zabeležile kamere posle njegovog izlaska iz kluba ‘Gotik’ shvatio sam da nije uračunljiv i da nije reč o džogiranju, već da je uzeo “spid” ili neku sličnu drogu. Izaći u kratkim rukavima po zimi i dezorijentisano trčati upućuje na zaključak da je pod dejstvom nečega što mu je podiglo temperaturu tela”, rekao je on. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno