Katrina Mullen, medicinska sestra u bolnici u Indianapolisu, stekla je globalno priznanje zbog svog saosjećajnog čina legalnog usvajanja Sharia Amol, 14- godišnje djevojčice koja je rodila prijevremeno rođene trojke. Bebama je bila potrebna hospitalizacija skoro šest mjeseci, a Mullen je preuzela na sebe da brine i o bebama i o njihovoj majci.

Katrin je bila zaposlena na odjelu gdje su bili primljeni Šerijat i njene bebe. Primijetila je da im za cijelo vrijeme boravka niko nije dolazio u posjetu. U početku, Šerijat nije govorio o njenom životu, ali kako je vrijeme prolazilo, postepeno se otvarala prema Katrin. Šerijat joj se povjerio kako je svoje najstarije dijete rodila sa 16 godina i nije imala izbora nego da ga da na usvajanje. Ovo otkriće dovelo je do posebne veze između dvije žene.

Po njihovom odlasku iz bolnice, medicinska sestra je ljubazno dala svoj broj telefona mladoj majci, u slučaju da joj zatreba dodatna pomoć. Vremenom, njih dvoje su ostali u bliskom kontaktu, a tokom jedne od Katrinovih poseta Šerijinom domu, bila je obeshrabrena kada je primijetila da je potonji pribjegao spavanju na kauču, dok su njene troje bebe bile nagurane u jedan krevetac. Štaviše, činilo se da je jedna od beba loše, što ukazuje na to da životni uslovi u kući nisu bili pogodni za njihov rast i razvoj.

Ubrzo nakon toga, Katrin je kontaktirala socijalna radnica koja ju je obavijestila da se majka sa dojenčadima premješta iz stana koji nije pogodan za stanovanje. Bez oklijevanja, Katrin je odlučila da im obezbijedi dom. Legalno je usvojila majku po imenu Šerijat i njene bebe. Osim toga, pokrenula je značajan humanitarni napor kako bi šerijatu omogućila samostalan život dok se brine o svojoj djeci. Danas je Sharia završila svoje srednjoškolsko obrazovanje, zahvaljujući Katrin nepokolebljivoj podršci.

Preporučeno