U nastavku današnjeg članka jedna jako zanimljiva tema, koja će sigurno da razočara većinu vas. Kovid 19 je vladao cijelim svijetom cijelu posljednju godinu, a boga mi kako je krenuo, i ove godine će svakako da bude tema broj 1 u cijelom svijet. Na početku su apsolutno svi mislili da je u pitanju obična šala, ali je stvar se u potpunosti otela kontroli. 

Jako veliki broj zaraženih osoba, preko 20 miliona oboljelih kao i preko 1,5 miliona preminulih osoba od ove zloglasne bolesti nam daje do znanja da sve ovo nije nikako šala. Samim time i na Balkanu su ljudi počeli da oboljevaju, a svi oni koji su se izvukli od ove bolesti, kažu da nije nimalo zezancija. Najmanje 15 dana si prikovan za krevet, apsolutno sve te boli, nemaš volje ni za čim i slično. 

Bolnice su postale preuske, a pa su tako Vlade pojedinih zemalja poput Srbije morale da grade ekspresne kovid bolnice, u koje su smještali hitne slučajeve. U takvim bolnicama je apsolutni haos za raditi jer je posla 24 sata na dan, a medicinske sestre su one koje jednostavno padaju sa nogu od umora. Brenda Violet je medicinska sestra iz New Yorka, koja je dobila otkaz i to momentalni, nakon što je pokazala sliku iz bolnice. 

Ona je od marta radila kao konj, štedila je za stan, a kako je u posljednjem mjesecu ipak malo došlo do smanjenja posla, ona se opustila i svojoj drugarici pokazala grudi, a slikali su ih i napisali “Još su žive i zdrave”. Odmah je pozvana u upravu gdje je dobila otkaz. 

Preporučeno