Srbija je u doba pandemije korona virusa u više navrata obradovala svoje građane sa novčanom pomoću. Prvo su u maju dobili po 100 eura svi punoljetni građani Srbije, a tim činom je Aleksandar Vučić dobio jako puno glasova u predstojećim izborima. To je bio sjajn potez, jer se preko 50% tih para ponovo vratilo u državni budžet, tako da on uopšte nije puno izgubio, samo je okrenuo pare, sjajno, zar ne?

Nakon toga je preko 130.000 firmi dobilo novčanu pomoć, koje nisu nikome dali otkaz tokom pandemije korona virusa i policijskog časa, kada je gotovo sve bilo zatvoreno. Sve u svemu Srbija je od svih ex ju republika, najviše uradila po ekonomskom smislu za svoje građane. 

Međutim, da se Vlada Srbije nikako ne šali, pokazuje i podatak da će penzionerima već po drugi puta u posljednjih godinu dana povećati penzije za 5,3%, i to od 1 januara 2021 godine, ako tome dodamo da je i radnicima u javnom sektoru povećao plate, i da ne misli tu da stane, onda se može reći da Aleksandar Vučić radi jako dobar posao za stanovnike cijele Srbije. Siniša Mali je tako danas izašao sa još novih i lijepih vijesti, a to je da će sutra na račun svih medicinskih radnika u Srbiji leći jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Iz budžeta republike Srbije za ove namjene obezbjeđena su sredstva u iznosu od 13 miliona eura, šro svakako nije mala cifra za jednu tako malu državu, u ovako nezgodnoj situaciji, kada je cijeli svijet pogođen sa covidom 19. Također najavljeno je i dizanje plata svim zaposlenim u medicinskom sektoru od 1 januara. 

Preporučeno