Situacija u Srbiji po pitanju covida 19 nije nimalo dobra ovih dana. Krizni štab opasno razmišlja da pooštri sve mjere, jer se očekuje jako veliki priliv srpskih građana iz inostranstva. Samim time, biće jako teško kontrolisati sav taj naod, i silna okupljanja, pogotovo ako vidimo da su krenule reklame za doček nove godine u zatvorenim objektima. 

Možete li onda samo zamisliti koji bi to haos bio od zaraženih osoba u januaru 2021 godine? Sada j eopet aktuelna priča i tema vezana za vakcine koja je stigla u sve domove zdravlja u Srbiji. Mnogi se pitaju ko su prioriteti po pitanju same vakcinacije? Glavno pitanje na pres konferenciji bila je priča, da li su djeca obavezna da se vakcinišu? 

Podsjećamo, posljednjih dana je u medijima izašla brutalna priča da će se djeca oduzimati roditeljima, i davati centrima za socijalni rad, ona koja ne budu bila vakcinisana, što je potpuno suludo, rekla je doktorica Darija Kisić Tepalčević. Ovo je samo novinarski spin da se dobije na čitanmosti, jer se nikome neće moći oduzeti dijete, to je čisti nonsens, rekla je doktorica Kisić. 

Nacrt osocijalnoj karti Srbije će biti završen u idućih 15 dana, i biće dostavljen Vladi Srbije na razmatranje. Sa ovom kartom će biti jako dobro urađena statistika, tak oda će se jako dobro znati koje su to sve porodice u Srbiji u jako teškom socijalnom statusu. 

Preporučeno