Glumica Mirjana Karanović nedavno je otkrila da je pozitivna na koronavirus, te da je zbog toga hospitalizovana. Izvor veoma blizak glumici je otkrio neke stvari o njenom zdravstvenom stanju, pa je otkrio kako glumica zbog malaksalosti i zbog pada imuniteta svakoga dana prima infuzije: ” Mira nekoliko dana nije bila dobro, imala je visoku temperaturu i teško je disala, osjećala bol u grudima. Antigenski i PCR test pokazali su da je zaražena koronavirusom – rekao je izvor i otkrio da je glumica imala izuzetno lošu kliničku sliku.

Rekao je kako su snimka pluća te krvni nalazi bili veoma loši, te da Mira ima poteškoća sa disanjem, da se mnogo zamara, pa su ljekari procijenili da je veliki rizik da se glumica pusti na kućno liječenje. Iz toga razloga je zadržana u bolnici, da bi tako ljekari pratili njeno stanje. Stručnjaci sada brinu za nju i trude se da se prođe što bolje i što prije, a izvor je objasnio i ove stvari:

”Ljekari su Miri prepisali jake antibiotike, a zbog sveopšteg lošeg stanja organizma, uključili su joj i infuzije. U liječenje joj je također dodata i vitaminska terapija da bi joj što prije ojačao imunitet, koji je trenutno izuzetno slab. Mira je ranije imala ozbiljne zdravstvene probleme kada je saznala da joj štitna žlijezda ne radi kako treba i nakon te dijagnoze, ona je drastično promijenila stil života. Ljekari su zbog toga posebno obazrivi prilikom odabira terapije da lijekovi ne bi uticali na njenu bolest. Čine sve da se nakon kovida vrati starom načinu života i svakodnevnim navikama bez većih posljedica ”

 

Preporučeno