Mirjana iz Beograda je proživjela pravu golgotu za jedan dan, jer je toliko bila u bolnici do svoga porođaja, ali i u narednih pet dana koliko je bila ostala sa bebom. Kako kaže u GAK “Višegradska” su se prema njoj odnosili gore nego neki čovjek koji bez empatije maltretira životinje na ulici. Vrijeđali su je, omalovažavali, te je imala veliki strah za svoje zdravlje i zdravlje svoje bebe, i to je ono po čemu pamti te dane, umjesto da budu najsretniji u njenom životu. Ona je svoju ispovijest objavila i na društvenim mrežama,a između ostalog je rekla i ovo:

“Moja trudnoća je važila za jednu od onih urednih, gdje obavljate samo one preglede koji su po protokolu. Trudnoću sam vodila u nadležnom domu zdravlja, a na ultrazvuk sam dolazila u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, tzv. GAK Višegradska. Bila sam u sedmom mjesecu trudnoće kada je proglašena epidemija korona virusa, i od tada sam u GAK Višegradska čekala po nekoliko sati na pregled usprkos činjenici da imam zakazan termin.”

Dalje u svojoj ispovijesti ova ljuta žena je rekla i ovo: ” Posljednji pregled koji sam obavila u toj ustanovi je ctg, nakon kog sam čekala osam sati da doktor pogleda rezultat. Nalaz uredan, da dođem za sedam dana. Nakon nešto više od 24 sata mi je pukao vodenjak, a za pola sata su krenule kontrakcije. To se desilo u dva sata ujutro, a u tri sam već bila u porodilištu. Pregled na trijaži, doktorka kaže da odmah idem u porođajnu salu. Jedna gospođa me je dovela do ulaza u porođajni dio, gdje se nalazila sestra koja u neku svesku upisuje podatke. Neko ju je pozvao, rekla je da je sačekam tu, otišla je i ona i gospođa koja me je tu dovela, i tu sam čekala narednih 45 minuta, sama.”

Ostatak teksta pročitajte OVDJE