Dosta sveta vodi tešku borbu sa miševima kada se skupe u dvorištu a ljudi teško pronalaze rešenje za njih ali postoji određeni miris koji ih tera. Kako biste se borili protiv miševa unutra, možete da posadite prave biljke kkao biste ih sprečili da se previše približe kući. Najbolji pristup je da ove biljke imate u neposrednoj blizini kuće, idealno u oblastima gde osećate da bi se miševi mogli da ušunjaju a najefikasnije biljke protiv miševa možete naći na listi ispod:

Crni luk i beli luk: To su dve različite biljke, ali imaju jako slične aroe i mogu se uzgajati u istim uslovima. I beli i crni luk se uzgajaju iz lukovica i potreban im je prostor sa punim suncem i dobro dreniranim zemljištem. Također, ono što možete jeste da koristite beli luk kao repelent za miševe a da ga zapravo ne uzgajate. Samo napravite pire od belog luka od četiri ili pet čena i dodajte to u pola litre vode. Prskajte oko vaših temelja ili bilo gde gde miševi postaju problem.

Žalfija: Za većinu umerenih regiona ova biljka na otvorenom će sasvim dobro da prezmi i rasti kao višegodišnja biljka a zbog jakog mirisa žalfija odbija miševe. Nije izbirljiva biljka i lepo će rasti na svim vrstama zemljišta sve dok postoji pristojna drenaža, a trebalo bi da ima sunca veći deo dana. Kao višegodišnja, nastaviće da se povećava svake godine i može se razviti u grmlje. Nana: Postoji mnogo različitih sorti mente, i sve imaju aromatične listove koji mogu da odvrate i insekte i miševe. Kao i većini višegodišnjih biljaka, menti nisu potrebni nikakvi posebni uslovi za uzgoj i uspevaće na svakom mestu koje ima mnogo sunca. Ne vole suvo zemljište, pa ćete morati da ih zalivate tokom sušnog perioda. Ostatak čitajte ovde. 

Preporučeno