Kako biste se borili protiv miševa unutra, možete da posadite prave biljke kako biste ih sprečili da se previše približe vašoj kući. Najbolji pristup je da ove biljke imate u neposrednog blizini kuće, idealno u oblastima gde osećate da bi se miševi mogli ušunjati. Najefikacije biljkte protiv miševa možete naći na listi ispod.

Crni luk i beli luk: To su dve različite biljke, ali imaju jako slične arome i mogu se uzgajati u istim uslovima. Beli i crni luk se uzgajaju iz lukovica i potreban im je prostor sa punim suncem i dorbo dreniranim zemljištem. Također, možete da koristiti beli luk kao repelnt za miševe a da fa zapravo ne uzgajate. Samo je potrebno da napravite pire od belog luka kao repelent za miševe, a da da zapravo ne uzgajate. Samo napravite pire od belog luka od četiri ili peč čena i samo dodajte to u pola litre vode. Prskajte oko vaših temelja ili bilo gde miševi postaju problem.

Žalfija: Za većinu umerenih regiona, žalfija na otvorenom će sasvim dobro prezimit i rasti kao višegodišnja biljka. Zbog jakog mirisa žalfija odbija miševe. Nije izbirljiva biljka i lepo će rasti na svim vrstama zemljišta sve dok postoji pristojna drenaža a trebalo bi da ima sunca veći deo dana. Kao višegodišnja nastavit će da se povećava svake godine i može se razviti u grmlje. Nana: U svetu postoji mnogo različitih sorti mente, i sve imaju aromatične listove koji mogu da odvrate i insekte i miševe. Kao i većini višegodišnjih biljaka, menti nisu potrebni nikakvi posebni uslovi za uzgoj i uspevaće na svoma mestu koje ima mnogo sunca. Ostatak čitajte  ovdje.

Preporučeno