27-godišnji Splićanin Matej Periš otputovao je u Beograd kako bi s kolegama proslavio dolazak Nove 2022. godine. Nažalost, nestao je u noći 30. prosinca, što je pokrenulo široku potragu diljem Srbije. Cijela regija bila je zaokupljena pričom dok su vlasti i javnost neumorno radili na pronalaženju mladića. Međutim, nakon pet mjeseci potrage, Matejevo tijelo pronađeno je u Dunavu kod Ade Huje, nekoliko kilometara od mjesta gdje je posljednji put viđen na nadzornoj kameri. Tragična vijest šokirala je javnost, a Blic je o tome pisao prije godinu dana.

Matej Periš je 30. prosinca s prijateljima otišao u klub “Gotik”, ali je klub napustio sam i bez jakne, što mu je bilo neuobičajeno. Što se dogodilo nakon što je otišao iz kluba ostaje misterij. Periš je postupio nerazumno, potrčavši i zaustavivši taksi prije nego što je skočio u vodu kod kafića Savanova. Osim toga, detalji oko signala njegovog mobitela samo produbljuju misterij njegovog nestanka i odluke da sam napusti klub. Od tada se pojavilo mnoštvo teorija, a svaki dan se sugeriraju nove. Perišovi prijatelji nestanak su medijima izvijestili tek sljedećeg jutra, zbog čega se počelo šuškati o razlozima njihove šutnje. Posljednja je s Perišom razgovarala Maja Sopta, Splićanka koja je u to vrijeme također bila u Beogradu, a taj detalj potaknuo je nagađanja o njegovoj povezanosti s njegovim nestankom.

Izjava koju je dala svatko je lako otkrio jer je imala više nedosljednosti. Nakon što je nestala, obratila se medijima i otkrila razne sitnice, poput propuštanja poziva u 22:29. Također, 18. svibnja, oko 9 sati ujutro, mornari su naletjeli na leš muške osobe odjevene u istu odjeću kao i Matej, koji je u toj odjeći posljednji put viđen prije nego što je nestao.

Prilikom osobnog očevida kod osobe je u džepu pronađen mobilni uređaj, a na ruci srebrni ručni sat koji ukazuje da se radi o mladiću iz Spličine. Nestanak ovog mladića duboko je pogodio i hrvatsku i srpsku zajednicu, jer je otac nestalog svakodnevno dobivao poticaje građana dok je neumorno tragao za odgovorima o sudbini svog sina. Tragično, završetak ove priče rezultirao je fatalnim završetkom, ostavljajući nekoliko aspekata slučaja obavijenim velom tajne čak i danas.

Preporučeno