Jedan od naših najpoznatijih glumaca svakako je Mima Karadžić, koji ima sjajnu i nevjerovatnu karijeru iza sebe, ali danas nećemo pisati o tome, nego o njegovom privatnom životu, koji je javnosti uvijek bio dosta zanimljiviji u odnosu na profesionalni, a kako ste i sami mogli da zaključite po naslovu, danas ćemo da pišemo o njegovoj svadbi koja se desila prije tačno trideset godina.

Naime, naš poznati glumac ovog događaja bi najiviše volio da se nikada nije desio i ne želi ni da ga se sjeća, a riječ je dakle o njegovom braku sa njegovom koleginicom Sunčicom Đurić koja nije uspjela u svojoj namjeri, da se probije na glumačku scenu. Oni su tada bili mladi i ludi, a tačno 21.novembra 1992.godine oni su se vjenčali i njima je tada bio kum Žarko Laušević, dok je jedan od svjedoka bila je dramaturškinja Hajdana Baletić. Međutim, njihov brak nije dugo potrajao, ubrzo su se razveli, te Mima i danas govori kako nije ni bio u braku.

Ali ono što je zapravo prava istina jeste to da se ta svadba zaista desila, i za to postoje i materijalno dokazi poput fotografija koje su svojevremeno objavljene u magazinu “TV novosti”. Svadba je zakazana na dan krsne slave Karadžića Aranđelovdan u restoranu Paviljona “Cvijeta Zuzorić”. Matičar se potrudio da mladencima dođe “na noge”, a gazda Bane da svatove zasjeni đakonijama na stolu. Mima je tada to opisao kao intimni porodični ručak. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno