Kako su prenijeli skoro svi mediji u Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbiije u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Lazarevcu su uhapsili M.N. koji ima 31 godinu, a zbog postojanje osnovne sumnje da je izvršio krivično djelo ucjena. Prema navodima iz medija, sumnja se da je M.N. od marta ove godine jednoj ženi koja ima 38. godina, slao prijeteće poruke preko društvenih mreža, posebno preko Facebooka te je ucijenjivao i poručivao joj da ukoliko mu ne preda određenu svotu novca, a radi se o 2 hiljade eura, da će njenoj porodici i prijatljima dostaviti fotografije i video snimke na kojima je kompromitirajuća sadržina a koji se tiču te žene.

Kako su mediji saznali, ova nesretna žena nije bila nikada u vezi sa ovim muškarcem i nije mu nikada slala nikakve fotografije, a ni snimke, pa se pretpostavlja da je M.N. hakirao njen profil na Facebooku, kao i profil jedoga muškarca sa kojim se ova žena dopisivala i kome je ona u stvari i slala te fotografije i snimke

Kada je na taj način pronašao fotografije i snimke, M.N. je odlučio da sve to iskoristi protiv te žene, pa joj je počeo prijetiti te je od nje zahtijevao i novac. Prestrašena žena je sa njim ugovorila i sastanak kako bi mu dala traženi novac, ali je prije toga o svemu obavijestila policiju. Policija je uhapsila osumnjičenog M. N. nakon predaje novca u jednom lokalu u Beogradu. Osumnjičenom je za početak određen pritvor u trajanju od 48 sati, a napravljena je i krivična prijava koja je dalje predata nadležnom tužilaštvu.

 

.