Već smo do sada jako puno puta pisali na ovu temu, kada neko nađe novčanik ili torbu sa novcima, i onda to sve uredno vrati vlasniku. 1 na 1.000 slučajeva bude da oštećena strana počasti ili konkretno nagradi čoveka ili ženu koja je pronnašla novčanik sa puno novaca i još dokumentima, za koja znamo koliko su skupa da se ponovo izvade. 

Pre par dana smo imali slučaj u Beogradu, kada je žena koja je krenula na posao pronašla novčanik sa brdom dolara unutra i plus američkim dokumentima. Uredno je odnela u američku ambasadu koja je tu u neposrednoj blizini, a onda je sišao službenik sa sprata, uzzeo joj novčanik iz ruku i nije joj se čak ni zahvalio. 

Svi vrlo dobro znamo da je po zakonu, da onaj ko pronađe novac, njemu pripada 10% od pronađene sume, ali to jednostavno niko ne ispoštuje, možda neko nekog počasti za 10 ili 20 evra i to bi bilo to. zato se nameće pitanje, koliko zapravo biti pošten u ovakvim situacijama, i kako zapravo reagovati kada se vama desi ovakva ili slična situacija? 

Danas vam donosimo priču o mladiću iz Zrenjanina koji je našao novčanik na ulici, a u njemu je bilo 300 dinara. Unutra je našao i jedno pismo koje je bilo staro skoro 60 godina. Unutra je bilo pismo koje nije bilo ni poslano na adresu, a kojem je pisalo da devojka ne može da se viđa sa momkom jer joj majka ne da. On je preko telekoma došao do broja telefona, a dobio je ženu koja tu sada živi, a rekla mu je da je ta devojka sada u staračkom domu. Posetio ju je, i ona mu je rekla da nikadaa se nije udala, i da nije bila sa tim momkom.

Preporučeno