Jelenu Karleušu je javnosti poznata kao izuzetno kontraverzna i osoba bez dlake na jeziku a malo je poznato da je Jelena zapravo dvije hiljade i trinaeste godine bila partnerica jednom srednjoškolcu na maturi.

Radi se o tome da je mladić bio sretni dobitnik nagrade lista Alo te je na maturu otišao upravo sa poznatom pjevačicom.


Mnogobrojni fanovi su se prijavili na pomenuti konkurs a uslov je bio da uz prijavu napišu i popratno pismo u kojem bi naveli razloge zbog kojih bi Jelena Karleuša trebala da bude baš njihova pratilja na matusrskoj večeri.
Pjevačica je tako ispnuila veliku Danilovu želju te je dobila i mogućnost da doživi dio maturantske atmosfere. U Sava centru je ona privukla pažnju mnogobrojnih srednjoškolaca.


Zanimljivo je da e u anketi u kojoj su učestvoali srednjškolci Karleuša zauzela drugo mjesto odmah iza Novaka Đokovića kao jedan od idola generacije.

Inače, Jelena je prije nekoliko mjeseci bila u središtu afere sa fudbalerom Ognjenom Vranješom a kasnije joj je i majka preminula pa je pjevačica iza sebe imala jedan izuzetno težak period koji ju je dosta unazadio. Pored toga pisalo se i da je pjevačica pred razvodom od svog supruga Duška Tošića. Čini se ipak da se sada vraća u normalu i da će se vrlo brzo vratiti u rutinu koja se od nje očekuje.