Puno je kontroverzi na području balkana po pitanju rata na području bivše Jugoslavije, a mnogi generali i pukovnici koji su imali učešće u celoj priči ili su slobodni ili su u pritvoru. Međutim, pre par dana mural koji se nalazi u Beogradu a koji je posvećen ratku Mladiću podigao je veliku medijsku prašinu.

Analiza portala Raskrinkavanje.ba je analiziralo orginalni naslov koji se našao na zenaportal.info, i došao je do zaključka da je netačaan, a u njemu se sugerisalo da je Ratko Mladić gledao kako bacaju kantu boje na mural sa njegovim likom.

Orginalni naslov je ispravljen i mi se ovom prilikom izvinjavamo našim čitaocima koji su pročitali ovaj članak, kao i sam naslov. Pre više od 6 meseci na jednoj beogradskoj zgradi u Njegoševoj ulici osvanuo je grafit posvećen Ratku Mladiću, međutim, u centru medijske pažnje došao je pre samo par dana. Naime, “Inicijativa mladih za ljudska prava”, organizovala je skup u Beogradu u kojem je trebao da ukloni grafit koji je posvećen Ratku Mladiću, ali je policija zabranila ovaj skup.

Tada se pojavila i određena grupa desničara koja je htela da brani mural, te je došlo do manjih nereda. Policija je reagovala, a među uhapšenima su bile i aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović zato što su jajima gađale mural, ali su puštene posle nekoliko sati. Grupa aktivista i građana okupila se potom u centru Beograda, na Trgu Nikole Pašića na skupu podrške, odakle su se svi uputili na Vračar.

Darko Mladić se oglasio za Alo i izjavio sledeće:”Baš jutros sam s njim razgovarao na tu temu. Pitao me je šta se to dešava. On od srpskih kanala tamo ima RTS, pa je video da se nešto zbiva zbog nekog grafita koji ima veze sa njim. Sve sam mu ispričao, ali on ništa nije komentarisao na tu temu.”

Preporučeno